Haz
29
2019
--

UPAS YAYIN yeniden ‘Cennet Bahçesi’nde… (6 Temmuz 2019, Burgaz Ada)

Upas Yayın taifesi olarak 6 Temmuz 2019 tarihinde bir kez daha Burgaz Ada Cennet Bahçesi‘nde endam göstereceğiz ve masamızda Dürüst Tren Geliyor adlı şiirin yeni versiyonlarını icat edeceğiz. Bu şenlikli etkinliğe tüm dostlarımızı bekleriz. (Zy)


Önemli Not: “Sıkı şiire öncelik vermek” ve “imgelemin özgürleşmesini sağlamak” amacıyla dijital yayıncılık serüvenine başlayan UPAS Yayın’ın tüm kitaplarını upas.evvel.org adresinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Haz
28
2019
--

Ece Ayhan ve ‘İmgelemin Özgürleşmesi’

(…) Ece Ayhan, el değiştiren tarihsel gaddarlıkları şiirlerinde işlerken kimseye ‘Eyvallah!’ demiyor ve bu durum onu sonsuz derecede büyük bir bağımsızlığa, haklılığın inadına, hakikate, anlama, kalb ve vicdan arayışına ulaştırıyor. Bu bağımsız duruşla birlikte, mevcut edebiyatımızı binlerce kez geçerek kendi ‘imgesel alan derinliğini’ oluşturuyor. İşte, Ece Ayhan’ın asıl büyük ve becerikli olduğu nokta da bu tip bir poetika kurmak inadıdır. Ben bu durumu ‘imgelemin özgürleşmesi’ olarak tanımlıyorum. (…) Ece Ayhan çok büyük, geleceği imleyen, geleceğe uzanan, yaşadığı coğrafyanın her yalanını, her tarihsel kandırmacayı ortaya seren, tipolojik hedeflerle kurulmuş, tarihsel gaddarlıkların ve statükonun vurgulanarak ortadan kaldırıldığı, yerildiği, rezil edildiği çok büyük bir imgesel alan derinliğini dile getiriyor. Bu imgesel alan derinliği yeni bir şiirsel dil ve yeni bir ‘şiirsel yük’ oluşturuyor. Dile getirilen bu büyük şiirselliğin altında herkes eziliyor. Ece Ayhan açık arayla şiirinde herkesin önüne geçiyor ve kendisini ‘sıkı şiir’e vererek ‘yeni bir insanlık’ için ‘iyi bir güneş’i imliyor. Böylesi bir ‘dile getiriş’ ve imgelem, şiir tarihimizde -hatta, sanat tarihimizde- yeni bir bilişsel çağ açmıştır. (…)

Zafer Yalçınpınar, 2015
“Rüzgârı Şiirlemek” adlı söyleşiden…
Tamamını okumak için: bit.ly/ruzgarisiirlemek


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan Ece Ayhan ilgilerinin indeksine https://bit.ly/eceindeks adresinden, “Bakışsız Bir Kedi Kara” adlı Ece Ayhan web sitesine ise https://zaferyalcinpinar.com/bakissiz.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
27
2019
--

Artistik Jimnastik… UPAS’ta…

Emir Alisipahi‘nin yeni şiiri Artistik Jimnastik… UPAS’ta…
Okumak için; bit.ly/artistikjimnastik


Önemli Not: “Sıkı şiire öncelik vermek” ve “imgelemin özgürleşmesini sağlamak” amacıyla dijital yayıncılık serüvenine başlayan UPAS Yayın‘ın tüm kitaplarını upas.evvel.org adresinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Written by in: Usta Beni Öldür! (AKSAK KOLAj) | Etiketler:
Haz
26
2019
--

Duygu Çiçekleri (Yaz, 2019)


Duygu‘nun çiçeklerinden… Duygu çiçeklerinden…
Bkz: https://evvel.org/ilgi/duygu-gundes

Haz
26
2019
--

“ODA” (İlhan Berk, 1938)

Geçmişi kuru bir yaprak gibi oradan oraya sürüklenir bir vaziyette bulduğun zamanlar; yalnız bu oda sana sadık bir ayna gibi eski güzelliğini aksettirecektir!
(…)
Bazen yüzümü bu boşluğa götürüp saatlerce kımıldamaksızın kalıyorum.
Bu odaya bağlandığım kadar belki hiçbir şeye bağlanmış değilim.
(…)
Bu odada her şeyin saf bir lisanla konuştuğuna şahit oldum.
(…)
Ne yapayım, sen işte, dışımı böyle oda boşluğu ile (…) bırakıp gittin!

İLHAN BERK
Uyanış-Servetifünun, 17 Şubat 1938, sayı: 2165/480, s.201
“Bir Limandan Üç Resim”, Haz: Erol Gökşen, YKY, 2019, s. 47-48


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “İlhan Berk” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/ilhan-berk adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
23
2019
--

Glenn Hughes ve Deep Purple Klasikleri (11 Temmuz 2019, Zorlu PSM)

“15 Mart 1976’da Liverpool Empire’da Purple ile son konserlerinden bu yana Deep Purple parçalarından uzak kalan Glenn Hughes, zamanının geçmişine, müzikal mirasına ve en önemlisi de, rock and roll’un en beğenilen, etkili ve başarılı rock gruplarından birine övgü niteliğinde yepyeni bir proje ile karşımızda! Baş vokal ve bas gitardaki Hughes’a, gitarda Soren Anderson, klavyede Jesper Bo Hansen ve davulda Fernando Escobedo eşlik ediyor.” (Tanıtım Metni’nden…)

Haz
22
2019
--

Siren’ler


“Siren’ler…”
Büyükdere-Sarıyer, 2019

Tüm fotoğraflar:
https://zaferyalcinpinar.tumblr.com


Haz
21
2019
--

Dürüst Tren Geliyor


15/6/2019 tarihinde, Burgazada Cennet Bahçesi Açılış Partisi’nde oynadığımız “Cadavre Exquis” (Zarif Ceset) adlı sürrealist oyun sonucunda oluşan Dürüst Tren Geliyor‘un tam metnini https://upas.evvel.org/?p=855 adresinden okuyabilirsiniz.


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Sürrealizm” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/gercekustu adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
18
2019
--

Balık Desenleri (Bedri Rahmi)

Bedri Rahmi Eyüboğlu‘nun Yazma Desenleri’nden…
(Fenerbahçe Spor Kulübü, Todori Tesisleri, 2019)


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Bedri Rahmi Eyüboğlu” ilgilerinin tümüne https://evvel.org/ilgi/bedri-rahmi adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
17
2019
--

UPAS YAYIN’da şiir ile karekod teknolojisini buluşturmak…

Upas Yayın taifesi olarak edebiyatımızda karekod ile şiiri buluşturan ilk deneyi 15/06/2019 tarihinde Cennet Bahçesi Açılış Partisi kapsamında Burgaz Ada‘da icra ettik. İmgelemin özgürleşmesi ve şiirsel alan derinliğinin genişlemesi adına olumlu bir girişimde bulunduğumuzu düşünüyoruz. İşbu ‘tarihsel ân’a tanıklık eden şairler Emrah Sönmezışık ile Emir Alisipahi‘ye yerden göğe kadar teşekkür ederiz.

Sahicilikle,
Zafer Yalçınpınar
17 Haziran 2019



Önemli Not: “Sıkı şiire öncelik vermek” ve “imgelemin özgürleşmesini sağlamak” amacıyla dijital yayıncılık serüvenine başlayan UPAS Yayın‘ın tüm kitaplarını upas.evvel.org adresinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Haz
14
2019
--

On Bin Mil Yarışı (Alfred Jarry)

Çizim: Muhammet Şengöz
(Alfred Jarry, “Süper-Erkek”, Notos Kitap, 1.Baskı, 2019, s.70)

(…)

(…)
Alfred Jarry
“Süper Erkek”, Çev: Haldun Bayrı, Notos Kitap, 2019, s.78


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Gerçeküstü” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/gercekustu adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
14
2019
--

KERİM ÇAPLI Blues Night // 20 Haziran 2019 // 20.30 // Ağaç Ev // Kadıköy


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Kerim Çaplı” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/kerim-capli adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
13
2019
--

Oku, okut! UPAS YAYIN için karekodlar hazır…

Büyütmek için tıklayın…

Önemli Not: “Sıkı şiire öncelik vermek” ve “imgelemin özgürleşmesini sağlamak” amacıyla dijital yayıncılık serüvenine başlayan UPAS Yayın‘ın tüm kitaplarını upas.evvel.org adresinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Haz
13
2019
--

Galata Çıkmazları



“Galata Çıkmazları” by Zy
Galata, 2019

Tüm fotoğraflar:
zaferyalcinpinar.tumblr.com


Ayrıca bkz: Hezârfen’in Hikâyesi



Haz
10
2019
--

Nâzım Hikmet’in Taş Uçak’tan sıkı dostu ressam İbrahim Balaban vefat etti…


“Resimlerinde Anadolu insanının yoksulluğunu, renklerini ustaca resmeden ve ünlü şair Nâzım Hikmet’in yakın dostları arasında yer alan ünlü Türk ressamı İbrahim Balaban 98 yaşında yaşama veda etti.”

Bkz: https://www.birgun.net/haber-detay/ressam-ibrahim-balaban-hayatini-kaybetti.html


İbrahim Balaban‘ın hayatı ve sanatı hakkında
kapsamlı bilgilere, eserlerinden bir seçkiye ve
Nâzım Hikmet’in İbrahim Balaban için kaleme
aldığı bir şiire https://www.turkishpaintings.com/
index.php?p=37&l=1&modPainters_artistDetailID=534
adresinden ulaşabilirsiniz.


Haz
08
2019
--

le cadavre exquis… UPAS’ta…


“Cadavre Exquis” nedir? UPAS’ta…
Bkz: https://upas.evvel.org/?p=794


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Sürrealizm” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/gercekustu adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
08
2019
--

Marmara Adası koyları için büyük bir tehdit!

“Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda kurulması planlanan midye çiftliklerine Adalılar tepkili. Midye çiftliği kurma projesi adalıları ayağa kaldırırken, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Marmara Adası Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği önderliğinde ilçe merkezinde bir protesto gösterisi düzenlendi. Koylarda midye çiftlikleri kurulmasına karşı çıkan ada sakinleri, bu çiftliklerin koylara zarar vereceğini, turizm ve balıkçılığı öldüreceğini kaydetti. ” (8 Haziran 2019, BirGün Gazetesi)


Mustafa Dermanlı tarafından BirGün Gazetesi‘nde kaleme alınan haberin tam metnini https://www.birgun.net/haber-detay/marmara-adasi-koylarina-midye-ciftligi-tehdidi.html adresinden okuyabilirsiniz.


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Adalar Kültürü” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/mermer-adasi adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
07
2019
--

Şampiyonun Kupası Müzede Olur!


Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2010-11 sezonu şampiyonluğu
ile ilgili yaratılan suni gündem üzerine bir açıklama
yapma zorunluluğu doğmuştur. Açıklamanın tam metnini https://www.fenerbahce.org/haberler/
kulup/2019/6/zorunlu-aciklama adresinden okuyabilirsiniz.


EVV3L kapsamında yayımlanan “Fenerbahçe Spor Kulübü” ilgilerinin tümüne https://evvel.org/ilgi/kara-deryalarda-bir-fenersin adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
04
2019
--

Sait Faik ve Kancabaş

Sait Faik ve bir ‘Kancabaş Teknesi’ (Burgaz Ada’da…)
(Bir Usta Bir Dünya: Sait Faik, YKY, 2003, s.40
Haz: Onca Tapınç – Sevengül Sönmez)


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Sait Faik” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/sait-faik adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
01
2019
--

Mural: Greta Thunberg için…

İklim Değişikliği’ne karşı farkındalık eylemleriyle tanınan
Greta Thunberg için çizilen/boyanan mural çalışması (2019, Bristol)


Hamiş: EVV3L kapsamında yayımlanan “Sokak Sanatı” başlıklı ilgilerin tümüne https://evvel.org/ilgi/duvarda adresinden ulaşabilirsiniz.

Haz
01
2019
--

Üvercinka Dergisi’nin 56. sayısı yayımlandı…

Üvercinka Dergisi‘nin Haziran 2019
tarihli 56. sayısı yayımlandı…

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com