Oca
07
2012

1979: bir İlhan Berk söyleşisi…

1979 yılında İlhan Berk, Türk Dil Kurumu’nun şiir ödülüne layık görülmesinin ardından bir söyleşi icra etmiş;  “Sesimiz” adlı “ekin ve yazın dergisi”nin Ekim 1979 tarihli 123. sayısında yayımlanan bu söyleşi, Zeliha Doğan ve Hasibe Ayten tarafından gerçekleştirilmiş. İlhan Berk’in söyleşilerini derlediği “Kanatlı At”  adlı kitapta (ki “Kanatlı At’ın ilk baskısı 1994’te, 2. baskısı ise 2005’te YKY’den yayımlanmış)  yer almayan işbu söyleşinin metnine https://zaferyalcinpinar.com/ilhanberk1979.jpg adresinden ulaşabilirsiniz.

Daha önce Evvel Fanzin kapsamında kısacık bir bölüm alıntıladığımız, 1992 tarihli  Feriha Büyükünal-İlhan Berk söyleşisi de pek ortalarda görünmeyen, “Kanatlı At” adlı derlemeye girmeyen bir söyleşidir. İlhan Berk’in poetikasına önem verenler, bu söyleşinin tam metnini bulup okumalılar mutlaka…

Zy

1. Hamiş: İlhan Berk’in “Kanatlı At” adlı derlemesine almadığı başka ilginç söyleşilerine Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan “İlhan Berk Kitabı” adlı armağan eserde de rastlamak mümkündür.

2. Hamiş: Evvel Fanzin kapsamında yayımlanan İlhan Berk ilgilerinin tümüne https://evvel.org/ilgi/ilhan-berk adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum yapılmamış »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com